Orice copil merită mai mult, nu-i așa?

Că acestea sunt lucrări minunate iși poate da seama oricine, dar ce vârstă are pictorul credeți că reușiți să ghiciți?

Cu ceva timp în urmă am fost adăugati intr-un grup de licitații, #noelsma1, unde am descoperit o doamnă care dona spre a fi valorificate, tablouri și lucrări exact ca cele pe care le vedeți acum, cu scopul de al ajuta pe micuțul Noel să strângă bani pentru cel mai scump tratament din lume, tratamentul cu #zolgensma. Încă îl puteți ajuta și voi pe Noel, căutând după nume pe facebook.

Nu mică ne-a fost mirarea când am aflat despre talentatul artist că este un copil special, în vârstă de doar 11 ani, ce a descoperit lumea culorilor, o lume plină de iubire, de viața și de afecțiune pe care o transpune pe orice suprafață poate picta sau lucra. Din mâinile lui ies efectiv, capodopere pline de magie!

🏡Se gândea de ceva timp, iar de curând mama lui Atti, Szabina, a hotărât să pună bazele unei căsuțe, un fel de mică fermă, unde fiecare copil cu autism să își descopere aptitudinile și talentele ascunse, așa cum le-a descoperit și primul ei copil. 

La noi în țară nu există un astfel de centru creativ care să le îmbine pe toate. Adică să ofere și atelierele de pictură, modelaj, handmade și tot ce ține de artă dar și un loc unde copiii să fie aproape de natură și de o variatate mare de animale (ponei, porci, căței, pisici, diverse păsări de curte etc). Despre cele din urmă, se știe deja că sunt de un real ajutor persoanelor cu nevoi speciale. Acel loc ar fi ca o “oază de de liniște, un loc unde să se simtă utili, un posibil loc de muncă, un loc în care talentul să poată fi șlefuit si valorificat”.

👩‍👦‍👦Szabina a găsit căsuța și terenul, are proiectul, este hotărâtă și știe exact ce are de făcut. 

Este un fel de Maria Montessori a copiilor cu autism. Noi așa o percepem. Îi lipsesc doar cei aproximativ 60.000 de euro necesari, pe care totuși ușor-ușor începe să-i adune oferind spre licitație lucrările de artă a lui Atti, dar și prin intemediul anumitor firme sau al unor oameni cu suflet mare. Însă drumul este lung, iar unii părinți care au copiii sănătoși nu înțeleg ce este în sufletul unui părinte cu un copil special și devin răi, suspicioși, iar toate acestea devin obositoare chiar și pentru ea, care de obicei este puternică si optimistă…

Multă muncă, răbdare, multe pânze, multe culori acrilice, culori în ulei, pensule dar și un talent extraordinar, se adăpostesc în spatele fiecărui tablou și aranjament pe care copilul ei deosebit il realizează. Zilnic.

Toate aceste lucruri minunate le puteți descoperi și voi, intrând pe grupul de facebook “casa pentru copil cu dizabilitati“ unde în fiecare zi Szabina postează cel puțin un nou tablou, iar licitațile pornesc de la doar 10 lei!

Noi am primit ieri aceste lucrări superbe și pot să vă spun că emoția realizării lor se transmite instant, ceea ce este absolut fantastic pentru că oferă o stare minunată de bine !

Vă invităm să accesați și voi grupul, o să vedeți lucruri extraordinare pe care le puteți obține pentru bucuria voastră sufletească sau pentru bucuria celor care le vor primi cadou de la voi. Desigur, asta dacă după ce câstigați licitația vă veți îndura să mai înstrăinați ceva…!

attila szabo

Ne-am gândit cum am putea să îi ajutăm prin magazinul nostru, ne-am consultat cu inițiatoarea acestui viitor loc minunat și astfel am luat decizia să oferim zilnic câte un produs (de regulă educativ) pe grup, pentru a fi scos la licitație, ca apoi, profitul să fie redirecționat către proiect.

Este atât de simplu să găsești o soluție dacă îți dorești cu adevărat să ajuți! Hai și tu în grupul “casa pentru copil cu dizabilitati“ și licitează măcar unul din produsele noastre sau măcar un tablou realizat cu dăruire și cu atâta talent, de Atti!

💫Bunătatea există în fiecare dintre noi, ajută și vei fi ajutat! Ne vedem acolo!

Lasă un răspuns